Man of Steel (2013)

Kategoria: 2013 | Aksion | Aventurë | Fantazi | R5-TS.

Planetit Kripton i varfërohen burimet natyrore, dhe dënohet të shpërthej. Pak ditë nga përfundimi dhe në ditët e grushtit të shtetit të gjeneralit ZOD, një fëmijë është i lindur dhe është i destinuar për të ndryshuar jetën e një
planeti të ri dhe të largët. Biri i XHor-El, një shkencëtari të madh kripton. Kal është në bordin e një anije dhe nisur në hapësirë me kodin gjenetik të popullit të tij. Zbarkon në Kansas. Kal është shëruar nga Zoti. dhe Znj Kent, të cilit e edukuan atë me ndjenjën e dashurisë dhe të etikës. Megjithatë, shumë shpejt, natyra e huaj dhe Klarku i frikshëm, emri i tij tokësor, merr përsipër mënjanimin nga bota. Bëhet një njeri brenda në trupin e një perëndie, lë shtëpinë e atit të tij në kërkim të origjinës së tij. Zbulimi i një anije kozmike të rrëzuar në Tokë miliona vjet më parë, janë  përgjigje për pyetjet e shpërfillur nga Klark, në të cilën zbulon identitetin e babait të tij biologjik dhe Zanafilla. Vetëm një nga pasardhësit e tij, Klark mishëron ‘shpresë’ për një të nesërme më të mirë për planetin që u rrit dhe tani dëshiron që të shërbejë, duke bërë mirë. I veshur në kostum të kuqe-blu si Supermani, Klark do të duhet të merret me një fantazmë nga e kaluara që kthehet për të kërkuar ….faturën…